Hur kan min våtdräkt bli varmare med ett förstärkningsplagg?

Vi får ofta frågan i våra butiker om vilken våtdräkt man ska köpa. Det är inte helt enkelt när det finns så många olika modeller, tjocklekar och prisklasser. Många köper sin första våtdräkt och undrar över vilken tjocklek man ska satsa på.

Vanligtvis köper man en dräkt för någon av de vattensporter vi håller på med och syftet är att förlänga säsongen som annars är allt för kort i vårt kalla klimat. Vi säljer väldigt mycket dräkter i tjockleken 5/3 mm vilket är en bra tjocklek under vår och höst. Prolimit Fusion Freezip 5/3 är vår mest sålda dräkt.
Bland vinterdräkter är Prolimit Hydrogen 6/4 en populär variant med enkelneropen över brös, lår och rygg som håller tätt och däremd också värmen. Fleecefoder och förstärkningar där det behövs.

När vintern närmar sig och det blir kallt på riktigt kan 5/3 dräkten nå sin gräns för vad den klarar av och många slutar med sina vattensporter och inväntar våren istället. Kostnaden för att köpa ytterligare en våtdräkt kan helt enkelt göra att man istället väljer att packa ihop utrustningen och lägga in det i garaget i väntan på bättre väder och varmare årstid.

Detta tycker vi på Onwater är helt fel. Man missar många av årets bästa upplevelser med mer vind, vågor, fantastiska färger och det är generellt sett färre båtar på vattnet under de kallare årstiderna.  Vi rekommenderar istället att du tar en titt på några av våra fina förstärkningsplagg från Prolimit.

Förstärkningsplagg för vattensport fungerar på samma sätt som ett underställ gör när du ska åka skidor eller syssla med någon annan aktivitet när det är riktigt kallt. Skillnaden är att det är tillverkat i tunt neopren, ofta med fleecefoder, och du bär det under din våtdräkt.

Prolimits innersystem förstärkningsplagg är 1,5 mm tjockt och bygger således upp din våtdräkt till en tjockare modell utan att du behöver köpa en helt ny våtdräkt. En annan fördel med Prolimits Innersystem sortiment är att de även fungerar utmärkt att använda helt utan våtdräkt under årets varmare dagar. 

De finns i flera olika utföranden beroende på vilken del av dräkten du behöver förstärka upp. Den vanligaste vi brukar rekommendera till kunder som vill förlänga säsongen med sin existerande dräkt är Prolimits monoshort som värmer upp de partier av kroppen som är känsliga för kyla.

Neoprenvästen med fleecefoder är också ett väldigt populärt alternativ då den är smidig och värmer överkroppen som är viktig att hålla varm för att resten av kroppen ska bli varm.
Ska du exempelvis surfa i vågorna, kitesurfa eller vindsurfa under lite tuffare förhållanden så rekommenderar vi den neoprenvästen med integrerad huva. Neoprenvästarna brukar kombineras med Prolimits neoprenshorts

Vi på Onwater önskar dig stort lycka till med just din vattensport i höst och vinter!