Välja en sup bräda

Det kan vara svårt att välja vilken sup bräda man skall köpa om man inte är en van sup paddlare. En bra SUP bräda kostar en hel del och att välja rätt är kanske inte så enkelt. Vi på Onwater har med omsorg valt ut sup brädor som vi själv paddlar på eller skulle vilja paddla på och som vi vet är både bra och prisvärda. Vi har också skrivit en bra guide om att välja rätt SUP bräda som du kan läsa om här. Det första man bör bestämma sig om är om man vill ha en hård eller en uppblåsbar sup bräda.

Uppblåsbar SUP-bräda eller en hård

Skall du ha en hård eller en uppblåsbar sup-bräda. Är du van vid att spänna fast utrustning på bilens tak eller har gott om utrymme i din bil så kan en  fast sup bräda vara något för dig. En fast bräda har lite bättre paddelupplevelse och går lite snabbare men är å andra sidan lite krångligare att ta med sig. En uppblåsbar sup-bräda är enkelt att ta med sig i bilen, i båten eller till och med på ryggen. Dagens uppblåsbara sup-brädor är riktigt bra och efterliknar de hårda brädorna i både form och styvhet, så det märks liten skillnad. Men är du ute efter den högsta farten och bästa stabiliteten så är det en fortfarande en hård bra man skall köpa.

Vad menas med SUP?

Med SUP menas Stand Up Paddle vilket betyder: stå upp och paddla. Det är har blivit riktigt populärt med SUP i hela världen och det är en sport som snabbt växer i storlek. Att paddla på en sup bräda är något som hela familjen kan göra. Sitter du på stranden och tittar ut över havet idag så kommer du troligen se någon som paddlar sup.  Vi på Onwater har ett stort sortiment av SUP utrustning och tillbehör förutom alla våra SUP brädor.

Uppblåsbara SUP brädor

En uppblåsbar SUP bräda är enkel att ta med sig och lätt att bära. Ta med den på båten, till stranden eller på cykeln. Vi har valt att arbeta med leverantörer som tillverkar uppblåsbara brädor av hög kvalitet som håller i många år. Vi har alltifrån lättpaddlade och stabila allroundbrädor till mer avancerade brädor för motionspaddling. Klicka här för våra uppblåsbara sup brädor.

Hårda Brädor

Är du ute efter maximal fart och kurstabilitet så är det en hård bräda du skall ha. En hård SUP bräda är lite krångligare att ta med sig men är fortfarande en bättre paddelbräda än en uppblåsbar SUP. Klicka här för våra hårda brädor.

Uppblåsbar SUP bräda